Στήριξη του πρωτογενούς τομέα στην Κέρκυρα: Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλευρό των αγροτών

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας, Σωκράτη Τρύφωνα (Πρόεδρος Δ.Σ.), Απόστολο Θέμα (Αντιπρόεδρος), Ηλία Λάκουρα (Ταμίας) και τον Γενικό Δ/ντη της Ένωσης, Σταύρο Σταυρόπουλο, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

Ο κος Τρεπεκλής άκουσε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου της Κέρκυρας (το νησί αριθμεί περίπου 8.000 αγρότες), οι οποίοι επεσήμαναν στον Περιφερειάρχη ότι αποκλειστικός σκοπός τους είναι η βοήθεια των αγροτών και η ενίσχυση της παραγωγής τους. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ξεκινήσει κύκλο επαφών με φορείς της Αυτοδιοίκησης και άλλους όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ζητώντας τη στήριξή τους. Έχει, εξάλλου, ήδη ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Τσιριγώτης.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων τόνισε ότι η ΠΙΝ θα βρίσκεται στο πλευρό τους, καθώς αποτελεί προτεραιότητα η άμεση σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την τοπική αγορά.

Ο κος Τρεπεκλής δεσμεύτηκε προς τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας ότι το προσεχές διάστημα θα συγκληθεί συνάντηση τεχνικού χαρακτήρα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και στη συνέχεια να υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις