Ν. Παπαθανάσης: "Χωρίς προβλήματα η τροφοδοσία της αγοράς"

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία της αγοράς επανέλαβε, για άλλη μια φορά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Ο υφυπουργός, μιλώντας στον ρ/σ "Παραπολιτικά 90,1", τόνισε πως ακόμα και τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν θα υπάρξουν ελλείψεις και πως θα επιτρέπεται σε παραγωγούς να έρχονται στην Αττική και να λαμβάνουν εδώ τα προϊόντα τους, καθώς δεν θα μπορούν να φεύγουν από την Περιφέρεια.

Όσο για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας ο κ. Παπαθανάσης είπε πως θα επιβάλλονται πρόστιμα, ενώ σημείωσε πως έχουν επιβληθεί και πρόστιμα σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Βορίδης: "Μέχρι στιγμής δεν είναι ορατός τέτοιος κίνδυνος"

"Μέχρι στιγμής δεν είναι ορατός τέτοιος κίνδυνος, αν και θα συγκροτήσουμε στο υπουργείο μία ομάδα ειδικών για να εξετάσουν κινδύνους και να επεξεργαστούν σενάρια. Αυτή τη στιγμή η παραγωγική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά, αν και στην αγορά έχουν εμφανιστεί ασυμμετρίες κυρίως στην αλιεία και την ιχθυοκαλλιέργεια, στην ανθοπαραγωγή, σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά και στον οινοποιητικό κλάδο", διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής".

Αντίθετα σημείωσε ότι η αυξημένη ζήτηση σε ζυμαρικά ενίσχυσε την τιμή του σκληρού σιταριού, ενώ στην αρχή της κρίσης αυξημένη ήταν η ζήτηση και σε χοιρινό και βόειο κρέας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις