Γ. Βοϊτσιεχόφσκι: Στα προβλήματα των Ελλήνων βαμβακοπαραγωγών να δώσει λύση η κυβέρνηση
Γ. Βοϊτσιεχόφσκι: Στα προβλήματα των Ελλήνων βαμβακοπαραγωγών να δώσει λύση η κυβέρνηση

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έλαβε απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα συνεχόμενα προβλήματα των Ελλήνων βαμβακοπαραγωγών. Οι παραγωγοί δοκιμάζονται ακόμη μια χρονιά από τις κακές καιρικές συνθήκες, αλλά και τις χαμηλές και ανοιχτές ανακοινωθείσες τιμές από τους εκκοκκιστές. Ειδικά λόγω των καταστροφών από τις πρόσφατες πλημμύρες του τυφώνα Ιανού στη Θεσσαλία και την Αιτωλοακαρνανία, η παραγωγή βάμβακος φέτος είναι εξαιρετικά μειωμένη.

 

Ο Εμμανουήλ Φράγκος, Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, με επείγουσα ερώτηση είχε μεταφέρει στην Επιτροπή τις αγωνίες των Ελλήνων παραγωγών. Συγκεκριμένα ζήτησε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο στοχευμένα μέτρα για τους Έλληνες βαμβακοπαραγωγούς και ειδικές εισοδηματικές ενισχύσεις για να ανταπεξέλθουν στη πολύ δύσκολη χρονιά.

 

Ο Πολωνός Επίτροπος Γεωργίας ενημέρωσε τον Έλληνα Ευρωβουλευτή για τις προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις. Υπάρχουν άμεσες οικονομικές ενισχύσεις που παραμένουν διαθέσιμες και ενισχύσεις του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ). Επίσης παραμένουν ειδικές ενισχύσεις για προγράμματα επενδύσεων για άλλα είδη γεωργικών δραστηριοτήτων ή τη μεταποίηση και την εμπορία γεωργικών προϊόντων. Επιπλέον για τους Έλληνες αγρότες, υπάρχουν δυνατότητες διαφοροποίησης εκτός του γεωργικού τομέα, όπως στον τουρισμό ή άλλου είδους υπηρεσίες.

 

Η απάντηση του Πολωνού Επιτρόπου Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι έρχεται να αναδείξει ακόμη μια φορά ότι παραμένουν αναξιοποίητα διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρήματα για τους Έλληνες παραγωγούς. Η απάντηση της Επιτροπής δεν δίνει άμεσα λύση, αλλά εκθέτει ουσιαστικά την ελληνική κυβέρνηση που πρέπει τελικά να σκύψει πάνω από τα προβλήματα. Οι βαμβακοπαραγωγοί καλούνται να δώσουν στους εκκοκιστές το βαμβάκι τους σε χαμηλές τιμές ανά κιλό, δεδομένου και του υψηλού κόστους παραγωγής. Η άσχημη οικονομική συγκυρία, με τους περιορισμούς κυκλοφορίας και τις  επιπτώσεις του κορωνοϊού δεν αφήνουν δυστυχώς περιθώρια αντίδρασης στην Ελληνική αγροτική οικογένεια.

 

 Ο Εμμανουήλ Φράγκος θα συνεχίζει να στηρίζει τον Έλληνα αγρότη και να διεκδικεί ευρωπαϊκές λύσεις. Ειδικά για τους βαμβακοπαραγωγούς, μετά την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ποιά μέτρα σκοπεύει να πάρει η Κυβέρνηση άμεσα για να τους βοηθήσει;

 

 

* Επισυνάπτεται η απάντηση του Πολωνού Επιτρόπου Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις