Αραχωβίτης : Κενές περιεχομένου οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τους αγρότες
Αραχωβίτης στο agrocapital.gr: Κενές περιεχομένου οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τους αγρότες

Μιλώντας στο agrocapital.gr o Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης χαρακτήρισε την περιοδεία του πρωθυπουργού σε Τρίκαλα και Καρδίτσα ως «προσπάθεια κατευνασμού της δυσφορίας που φουντώνει εκ μέρους του αγροτικού κόσμου». Ο κ. Αραχωβίτης αναφερόμενος και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την περασμένη Παρασκευή τις χαρακτήρισε «κενές περιεχομένου» τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα ουσιαστικό στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους παραγωγούς.

Ειδικότερα, ερωτηθείς δε σχετικά με το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες από την κακοκαιρία του Ιανού και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για μέτρα στήριξης, τα οποία όπως είπε και ο πρωθυπουργός υλοποιούνται ταχύτατα στην περιοχή της Καρδίτσας, ο κ. Αραχωβίτης σημείωσε: «Κάθε θαύμα κρατάει 3 μέρες». Συγκεκριμένα μίλησε για απαράδεκτη κοροϊδία απέναντι στους αγρότες, μέρος των οποίων έλαβε προκαταβολές 100% και αφού βγήκαν τα πορίσματα τους ζητούν να επιστρέψουν πίσω χρήματα.

Ο κ. Αραχωβίτης μίλησε για «πολιτική που διχάζει τους αγρότες»: «Τώρα δικαιωνόμαστε που δεν υπερψηφίσαμε την τροπολογία για του αποζημιώσεις από τον Ιανό» τόνισε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ που τότε είχε δηλώσει επίσης ότι η εν λόγω τροπολογία δημιουργεί αγρότες δύο ταχυτήτων ενώ στερεί από τον ΕΛΓΑ αναγκαίους πόρους και την προβλεπόμενη χρηματοδότηση από το 2011.

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τις περιορισμένες ενισχύσεις για τον Ιανό

Αξίζει να σημειωθεί ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Αραχωβίτης έφεραν στη Βουλή ερώτηση για τις περιορισμένες ενισχύσεις, παρά τα υπεσχημένα, που εν τέλει δόθηκαν στους αγρότες οι οποίοι επλήγησαν από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής, «...Σχεδόν τα μισά (42,6 εκατ. ευρώ) από τα 90 εκατ. ευρώ που έταζαν στους αγρότες  -ακόμη και δια στόματος Πρωθυπουργού- πήραν εντέλει στις 28 Ιανουαρίου, με την αποπληρωμή των αποζημιώσεων, οι παραγωγοί που επλήγησαν από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ!».

Επιπλέον, τόνισε πως, «...ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται εσπευσμένα το ΥπΑΑΤ για να βρει προφάσεις και δικαιολογίες, ώστε να μπαλώσει τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”. Όταν όμως σπέρνεις ψέματα, θερίζεις θύελλες. Έτσι, την ίδια ώρα, σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ, η αναστάτωση των αγροτών γιγαντώνεται».

Με την κατάθεση της Ερώτησης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν:

•          «Την άμεση ολοκλήρωση της αναλογιστικής μελέτης, που είναι ο κρίσιμος παράγοντας για την βιωσιμότητα του ΕΛΓΑ

•          Την στήριξη και ενδυνάμωση  του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΛΓΑ αντί για τη δημιουργία κλίματος γενικευμένης επισφάλειας στους εργαζόμενους του Οργανισμού, μέσω ανεδαφικών προτάσεων περί ιδιωτικοποίησης, προσπαθειών μετακύλισης ευθυνών σε εργαζόμενους, ακόμη και απολύσεων, η οποία οδηγεί στην αποδυνάμωση και αποστελέχωση του Οργανισμού

•          Να ξεχάσουν μια για πάντα τις ιδεοληψίες περί ιδιωτικοποιήσεων και να επικεντρωθούν στα επενδυτικά μέτρα για την προληπτική προστασία της αγροτικής παραγωγής που έχουν βαλτώσει, και που είναι πιο κρίσιμα από ποτέ, εν μέσω των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις