Η επιτυχία πίσω από την αναστολή των δασμών ΕΕ - ΗΠΑ έχει την υπογραφή του Εμμανουήλ Φράγκου
Η επιτυχία πίσω από την αναστολή των δασμών ΕΕ - ΗΠΑ έχει την υπογραφή του Εμμανουήλ Φράγκου

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης με συντονισμένες προσπάθειες και προσήλωση στην εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων ΕΕ και ΗΠΑ, συνέβαλλε στην αναστολή των δασμών για τις Boeing-Airbus. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν συμφώνησαν να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση και αμοιβαία αναστολή για τέσσερις μήνες των δασμών για τις Boeing-Airbus.

 

Ο Εμμανουήλ Φράγκος συμμετέχει στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου και η επιτυχής εξέλιξη της αναστολής των δασμών έχει την υπογραφή του. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στις πιέσεις της Επιτροπής, από την οποία θα επωφεληθούν οι Έλληνες παραγωγοί και εξαγωγείς πολλών αγροτικών προϊόντων. Επίσης η αναστολή των δασμών θα δώσει μια ανακούφιση στους Έλληνες οινοπαραγωγούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες και από τις επιπτώσεις του κορωνοïού. Τέλος η αναστολή των δασμών θα φέρει τόσο τους Έλληνες ομογενείς, όσο  και τους αμερικανούς πολίτες πιο κοντά στον Ελληνικό πλούτο της Ελληνικής γαστρονομίας, κάνοντας πιο προσιτά για το ευρύ κοινό τα ελληνικά προϊόντα.

 

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης συνυπογράφει την απόφαση αναστολής των δασμών και θα εργαστεί στην κατεύθυνση μιας μόνιμης λύσης. Ειδικά στους δασμούς ΕΕ-ΗΠΑ για τις Boeing-Airbus, οι Έλληνες ζημιώθηκαν άδικα και χωρίς κανένα άμεσο αντισταθμιστικό όφελος.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις