Άρση των κυρώσεων και βελτίωση σχέσεων ΕΕ - Ρωσίας
Άρση των κυρώσεων και βελτίωση σχέσεων ΕΕ - Ρωσίας

 

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης ζητά την άρση των κυρώσεων και προσδοκά βελτίωση σχέσεων ΕΕ – Ρωσίας. Δυστυχώς, οι κυρώσεις έπληξαν συνολικά το αμοιβαίο ευρω-ρωσικό εμπόριο και οδήγησαν σε απόγνωση ορισμένους εξαγωγείς.

 

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε απάντηση προς τον Έλληνα Ευρωβουλευτή, επεσήμανε ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει άμεσα ισοδύναμα ή να μεριμνήσει το προσεχές διάστημα για την βελτίωση σχέσεων ΕΕ – Ρωσίας. Βεβαίως ο κύριος Ντομπρόβσκις αρνείται να παραδεχθεί ότι αν και στην Κριμαία υπήρχε δημοψήφισμα για την ένωση με τη Ρωσία, γι αυτό το θέμα η ΕΕ πρέπει να εφαρμόζει κυρώσεις στη Ρωσία. Επίσης την ίδια στιγμή από την άλλη πλευρά για την τουρκική           εισβολή, κατοχή, εκδίωξη του πληθυσμού και εποικισμό στα κατεχόμενα της Κύπρου, επιθυμεί και προτρέπει "να υπάρξει διάλογος". Επίσης καλεί σε εμπάργκο στα θέματα εμπορίου, που αφορούν διάφορες χώρες όπως πχ στην Ελλάδα και από την άλλη πλευρά προωθεί την ευρω-ρωσική συνεργασία στα θέματα που αφορούν τη Γερμανία.

 

Ο Εμμανουήλ Φράγκος από την πρώτη στιγμή έθεσε το θέμα της βελτίωσης των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας, σε κορυφαίο επίπεδο εντός των Ευρωπαϊκών θεσμών. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα εμπορίου της ΕΕ, Βάλντις Ντομπρόβσκις παρότι δείχνει να κατανοεί τα προβλήματα, δήλωσε ότι η Ρωσία οφείλει να κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και τονίζει ότι κάθε απόφαση για τροποποίηση ή άρση των κυρώσεων της ΕΕ πρέπει να λαμβάνεται ομόφωνα από το Συμβούλιο. Ο Εμμανουήλ Φράγκος, Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, εργάζεται ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει στην αποκατάσταση της οικονομικής συνεργασίας με τη Ρωσία. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά τόσο για την Ένωση, όσο και για τους Έλληνες εξαγωγείς.

 

 

* Επισυνάπτεται η απάντηση του εκτελεστικού αντιπροέδρου και Επιτρόπου της ΕΕ, Βάλντις Ντομπρόβσκις και η σχετική ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις