Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με ΥΠΑΑΤ Γεωργαντά για τις πληρωμές προς τους αγρότες

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά για τον προγραμματισμό των νέων πληρωμών προς τους αγρότες που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, ξεκίνησαν από εχθές οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις στο βαμβάκι ανά στρέμμα και ακολουθούν άμεσα στο σκληρό σιτάρι, τα κτηνοτροφικά ψυχανθή και στα βρώσιμα όσπρια. Την Πέμπτη ή την Παρασκευή πιστώνονται οι έκτακτες ενισχύσεις 250€ σε όλες τις ποικιλίες μήλων και οι αποζημιώσεις 150€ στα κάστανα. Επιπλέον, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν να πιστώνονται οι έκτακτες ενισχύσεις σε επιτραπέζια και συμπύρηνα ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα, βάσει των αποφάσεων που θα ληφθούν σήμερα και αύριο. Επίσης, έως τη Μ. Τετάρτη θα καταβληθεί η μεγάλη πληρωμή ύψους 50εκατ.€ από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από δυσμενή καιρικά φαινόμενα και τέλος συνεχίζεται η εξέταση των στοιχείων και για άλλα προϊόντα όπως το κεράσι, τα δαμάσκηνα, οι λωτοί κ.α. για ενισχύσεις εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ευχαρίστησε τον κ. Γεωργαντά τονίζοντας πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίπλα στον αγρότη στον καθημερινό του μόχθο για την παραγωγή αλλά και στις δύσκολες στιγμές, με ουσιαστικές παρεμβάσεις όπου απαιτούνται.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις