Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στους Αγρότες & Κτηνοτρόφους της Χώρας

Η κρίση της Πανδημίας του SARS COV 2 πλήττει καθημερινά τις οικονομίες μικρών και μεγάλων χωρών σε όλο τον Πλανήτη. Οι Χώρες προσπαθούν δειλά – δειλά να επανεκκινήσουν τους κλάδους της οικονομίας που διέκοψαν τη λειτουργία τους. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναδεικνύουν καθημερινά τον τεράστιο και ανιδιοτελή αγώνα των εργαζόμενων στα συστήματα Υγείας Παγκοσμίως, που προτάσσουν τα στήθη τους για τη σωτηρία των ανθρώπων που ασθενούν.

Τα Νοσοκομεία, οι Μεταφορείς Αγαθών και οι Αγρότες ήταν οι μόνοι τομείς που δεν κατέβασαν ρολά στη διάρκεια της Πανδημίας. Το υπέρτατο όμως αγαθό της Υγείας συμπληρώνεται με την ορθή και συνεχή διατροφή και τη διατήρηση της διατροφικής αλυσίδας. Παρόλα αυτά κανείς μα κανείς δεν το αναδεικνύει. Δεν τονίζει ότι τη στιγμή που όλοι κλείστηκαν στα σπίτια τους κάποιοι συνέχισαν να πηγαίνουν στα χωράφια και στις κτηνοτροφικές μονάδες τους για να έχουμε αύριο να φάμε, για να συνεχίσουμε τη ζωή μας με την κανονικότητα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

 

Θα ήθελα λοιπόν να πω από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:

  • Στον παππού με τα ροζιασμένα χέρια που ανέβηκε στο παλιό του τρακτέρ για να οργώσει, να φρεσκάρει τα χωράφια του, να τα καλλιεργήσει και φέτος, αντί να κάθεται στο καναπέ και να παρακολουθεί τηλεόραση. Στην γιαγιά που του ετοίμαζε τα βραδινά του γεύματα όταν γύριζε εξουθενωμένος από τις αγροτικές του εργασίες.

  • Στους Γεωργούς που «Μείνανε στο Χωράφι» για να κλαδέψουν και να περιποιηθούν τα δέντρα τους, που βάλανε κηπευτικά και δουλεύουν ακατάπαυστα για να δρέψουν τους καρπούς του μόχθου τους, σε όλους όσους βάλανε σιτηρά για να μην πούμε το ψωμί – ψωμάκι.

  • Στους Κτηνοτρόφους που αρμέγουν ακόμη με τα χέρια για να συγκομίσουν το γάλα και να έχουμε την πολύτιμη φέτα στο τραπέζι μας.

Το άρμεγμα των προβάτων στην Κριτσά - YouTube

  • Στους Αγελαδοτρόφους που συλλέγουν το γάλα για να το πίνουν τα παιδιά μας κάθε ημέρα.

 

Ο Πρωτογενής Τομέας ήταν είναι και θα παραμείνει απαραίτητος για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Ήρθε η ώρα όλοι μας να τον στηρίξουμε και να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην ανάπτυξη του.

 

Dr. MSc. Γεώργιος Χρ. Δημόκας

Γεωπόνος Μελετητής – Γεωργικός Σύμβουλος – Γεωργικός Μηχανικός

Πρώην Καθηγητής ΑΤΕΙ Πελοποννήσου

Διευθύνων

Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων Μαγνησίας

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις