Κατασχέθηκαν ακατάλληλα όστρακα στην Αλεξανδρούπολη

Χίλια εκατόν σαράντα κιλά (1.140 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, μέρος των οποίων υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν πέντε (05) ημεδαποί, ηλικίας 48, 62, 55, 38 και 23 ετών αντίστοιχα.

Τα στελέχη του Κεντρικού λιμεναρχείου εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης – Μάκρης στο ύψος του Π.Γ.Ν. Έβρου, να έχει καταπλεύσει στην ακτή ταχύπλοο σκάφος με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, φορτωμένο με σάκους με όστρακα. Με τον κατάπλου του σκάφους εμφανίστηκε από ξηράς Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό τον 23χρονο και όλοι μαζί ξεκίνησαν να εκφορτώνουν τα όστρακα από το σκάφος στην ακτή με σκοπό εν συνεχεία να τα μεταφορτώσουν στο όχημα, το οποίο είχε ήδη διαμορφωθεί κατάλληλα για μεταφορά.

Κατά τη διάρκεια της εκφόρτωσης συνελήφθησαν οι ανωτέρω δράστες, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν και οδηγήθηκαν στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου μετά από επισταμένη ζύγιση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως το σκάφος έφερε πενήντα τέσσερις σάκους (54) σάκους με όστρακα του είδους »αχιβάδα» συνολικού βάρους χιλίων εκατόν σαράντα κιλών (1.140 κ.) εκ των οποίων είκοσι τέσσερις (24) σάκοι, συνολικού βάρους πεντακοσίων επτά κιλών (507 κ.) υπολειπομένων διαστάσεων (από 3,3 εκ. έως 4,0 εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκ.) τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.

Τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των οστράκων, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ η αλίευση τους έγινε σε περίοδο που απαγορεύεται η αλίευση οστράκων τύπου αχιβάδας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις