Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι όστρακα

Πάνω από δύο τόνους οστράκων του είδους αχιβάδα και του είδους τελίνα, ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπὀμενων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, ενώ συνελήφθησαν 38χρονος και 54χρονος.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από λιμενικούς πρωινές ώρες της Τρίτης, επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Εμπορικού Λιμένα Καβάλας προς Θεσσαλονίκη), Ι.Χ. επιβατικά οχήματα που οδηγούσαν, μεταφέροντας ο 38χρονος συνολικά 47 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, βάρους 866 κιλών κι ο 54χρονος άλλους 48 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους τελίνα, βάρους ενός τόνου και 227 κιλών,  χωρίς συνοδευτικά έγγραφα - σήμανση.

Τα εν λόγω οχήματα οδηγήθηκαν στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα όστρακα, συνολικού βάρους δύο τόνων και 93 κιλών, ήταν ακατάλληλα, ενώ και τα οχήματα δεν ήταν κατάλληλα για τη μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).

Από την τοπική Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε  η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις