Τα δικαιώματα των ζώων σε θάλασσσες και ακτές

Μπορεί μέχρι πρώτινος η σκυλίσια ζωή να ήταν... δύσκολη στην παραλία, ωστόσο, το υπουργείο Εμνπορικής Ναυτιλίας φαίνεται πως κατάλαβε τα αισθήματα των τετράποδων φίλων μας (και των ιδιοκτητών τους) και αποφάσισε να τους διασφαλίσει πλήρη δικαιώματα κατά την παραμονή τους σε θάλασσσες και ακτές.

Έτσι, πλέον, είστε ελεύθεροι να έχετε τους σκύλους μαζί σας στην παραλία, ενώ σύντομα αναμένεται να εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Μέχρι πρώτινος, ο ιδιοκτήτης ενός ζώου, μπορούσε να κάνει μαζί με αυτό το μπάνιο του στη θάλασσα σε μια ερημική παραλία. Όμως με το που θα εμφανιζόταν ο πρώτος, που θα ενοχλούταν, ο ιδιοκτήτης ήταν υποχρεωμένος, να κρατήσει το ζώο κοντά του εντός ή εκτός νερού και να το έχει ασφαλισμένο.

Μετά από αίτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής amp; Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, η οποία εκκρεμούσε από το 2013 και ανέφερε: «Εν έτη 2013, που πάρα πολλά θέματα αναφορικά με τα ζώα, τόσο θεσμικά όσο και ιδεολογικά έχουν αλλάξει, αντιεπιστημονικές μυθοπλασίες και απαρχαιωμένες αντιλήψεις για τα ζώα έχουν πλέον καταρριφθεί επιστημονικά και νομικά, δεν είναι δυνατόν να παραμένουν σε ισχύ εγκύκλιοι και διατάξεις άλλων εποχών που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την ευρωπαϊκή κουλτούρα και νομοθεσία», φαίνεται πως το θέμα πλέον θα βρει επίλυση.

Στο ερώτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής amp; Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, αν συντρέχει κίνδυνος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από το κολύμπι των ζώων, το υπουργείο απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος -τηρουμένων βέβαια των υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη του ζώου για εμβολιασμό κλπ. Ως εκ τούτου μετά τη θετική αυτή απάντηση του υπουργείου, αναμένεται η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου που να επιτρέπει το κολύμπι των ζώων, ώστε Έλληνες και αλλοδαποί επισκέπτες της χώρας να κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα μαζί με τα κατοικίδιά τους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις