Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις πληρωμών των Σχεδίων Βελτίωσης
Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις πληρωμών των Σχεδίων Βελτίωσης

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση, τον Κυριάκο Βελόπουλο, σχετικά με το θέμα «Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις πληρωμών των Σχεδίων Βελτίωσης». Ακολουθεί η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,
Έντονη και διάχυτη είναι η δυσαρέσκεια των αγροτών, αναφορικά με την καθυστέρηση των πληρωμών των Σχεδίων Βελτίωσης & Αναβάθμισης Αγροτικού Εξοπλισμού, τα οποία έχουν προ πολλού εγκριθεί. Υπάρχουν αγρότες που έχουν καταθέσει σχετικά αιτήματα πληρωμών, ήδη από τον Οκτώβριο του 2020 και μέχρι σήμερα, παραμένουν απλήρωτοι. Απλήρωτοι, επίσης, παραμένουν και εκείνοι, που ολοκλήρωσαν κάτω του 50% της συνολικής προβλεπόμενης επένδυσης, χωρίς την επιτόπια παραλαβή. Συνεπώς, κρίνεται αναγκαίο να επισπευσθεί άμεσα η διαδικασία πληρωμής και εξόφλησης των οφειλόμενων με βάση τα ως άνω Σχέδια Βελτίωσης, με σκοπό την ανανέωση του αγροτικού εξοπλισμού των αγροτών, που ενίοτε, είναι ιδιαίτερα γερασμένος. Η δια των εν λόγω πληρωμών αντικατάσταση του εξοπλισμού αυτού θα προκαλέσει την βελτίωση της παραγωγής των αγροτών, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά, οπότε, κατ' επέκταση, θα επιφέρει την περεταίρω τόνωση της αγοράς των αγροτικών προϊόντων τους.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε να επισπεύσετε, άμεσα, την αποδέσμευση και σχετική απόδοση στους δικαιούχους των χρηματικών ποσών που αντιστοιχούν στα ως άνω Σχέδια Βελτίωσης, προκειμένου να επιτευχθεί το ζητούμενο, που δεν είναι άλλο, παρά ο συνεχόμενος εκσυγχρονισμός και η βελτιωτική πορεία της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας μας;
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις