Ο κ. Μαντάς ζητά να μάθει αφενός με ποιον τρόπο προστατεύονται τα ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντα του τόπου μας, όταν ένα προϊόν με προστατευόμενη ονομασία όπως η ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.
Αναφερόμενος στην αύξηση της ρεβιθοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, στα πιθανά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι υπάρχοντες ρεβιθοπαραγωγοί για να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή τους και στην ύπαρξη ενός σχεδίου για την παροχή πρόσθετων εργαλείων εντός του έτους.
Κάθε δάκος μπορεί να προσβάλλει από 250 ως 500 ελιές, αυξάνοντας σημαντικά την οξύτητα, που ως παράγοντας υποβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου.
Η ΕΕ έχει κάνει παρατηρήσεις σε όλα τα κράτη μέλη, επισημαίνοντας την ανάγκη εξορθολογισμού μέσω πιο αυστηρών κριτηρίων με κυρίαρχο αυτό της ανταγωνιστικότητας.