Σκάνε «χαράτσια»

Από 800 έως 1.000 ευρώ, κατά μέσο όρο, καλούνται να καταβάλουν μέχρι το τέλος Αυγούστου περίπου 1.700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Τα 5 «χαράτσια» που καλούνται να πληρώσουν


Τα 5 βασικά «χαράτσια» που καλούνται να πληρώσουν οι συγκεκριμένες κατηγορίες μη μισθωτών ασφαλισμένων μέχρι τις 30 Αυγούστου είναι τα εξής:

Οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές κύριας σύνταξης υπέρ ΕΦΚΑ. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών, κάθε μήνα, καταβάλλει για τον λόγο αυτόν ποσά της τάξης των 260 ευρώ.
Η δόση της νέας ρύθμισης σε έως 120 δόσεις για τις περιπτώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών που είχαν οφειλές από προηγούμενα χρόνια. Στο μεγαλύτερο ποσοστό των μη μισθωτών ασφαλισμένων, το ποσό αυτό κυμαίνεται από τα 50 ευρώ τον μήνα και πάνω.
Η δεύτερη δόση για τον ΦΠΑ β’ τριμήνου 2019. Για μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών, με μηνιαίους τζίρους της τάξης των 1.000 ευρώ τον μήνα, το ποσό κυμαίνεται συνήθως στα 300-350 ευρώ.
Η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος 2018 για όσους μη μισθωτούς, μετά την υποβολή της φετινής δήλωσης, έχει προκύψει χρεωστικό υπόλοιπο. Μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών, που έχει ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, καταβάλλει για τον λόγο ατόν 100 έως 150 ευρώ, μηνιαίως, κατά μέσον όρο.
Η πρώτη από τις 5 δόσεις σε όσους έχουν προκύψει χρεωστικά υπόλοιπα από την εκκαθάριση των εισφορών του 2018, που γίνεται βάσει των εισοδημάτων του 2017 (η τελική ημερομηνία πληρωμής είναι στο τέλος τους επόμενου μήνα).

Πηγή: Espresso 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις