Ανασκόπηση αγοράς σιτηρών έως 1 Ιουνίου

Καλαμπόκι:

Η αγορά καλαμποκιού πέφτει πλέον 2-3 σεντς, καθώς το ράλι της Πέμπτης δεν μπόρεσε να διεισδύσει στα 340 τον Δεκέμβριο και η σημερινή δράση τιμών έως και 340 1⁄4 έχει ξεπουλήσει γρήγορα. Θα υπάρξουν επιπλέον πωλητές. Επιπλέον, το εμπόριο αναμένει ότι το 95% της καλλιέργειας καλαμποκιού θα είναι στο χωράφι από χθες, για να αναφερθεί στο Crop Progress σήμερα το απόγευμα. Μια ατμοσφαιρική κορυφογραμμή που αναπτύσσεται κατά μήκος της ζώνης καλαμποκιού αργότερα αυτήν την εβδομάδα πιθανότατα θα οδηγήσει σε θερμές θερμοκρασίες σε ένα μεγάλο τμήμα της αναπτυσσόμενης περιοχής. Για τις περιοχές με το καλαμπόκι που προέκυψε, αυτό θα μπορούσε να είναι μια εβδομάδα πολύ γρήγορης ανάπτυξης των καλλιεργειών, καθώς μεγάλο μέρος της ζώνης του βόρειου καλαμποκιού ήταν πολύ ανεπαρκές σε μονάδες θερμότητας και ηλιοφάνεια. Θα μπορούσε να σημαίνει επιπλέον πίεση προς τα κάτω.

Σόγια:

Την Παρασκευή, εντόπισα κάποιο κίνδυνο για την αγορά σόγιας εάν η κινεζική κυβέρνηση αναστείλει τις αγορές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων μετά την επίπληξη του Προέδρου Τραμπ για την εισαγωγή ολοκληρωτικών πολιτικών στο Χονγκ Κονγκ. Σήμερα, η κινεζική κυβέρνηση ζήτησε από κρατικές εταιρείες να καθυστερήσουν ή να ακυρώσουν τις παραγγελίες χοιρινού και σόγιας από τις ΗΠΑ, και τα φασόλια είναι ένα νικέλιο. Οι φυτεύσεις σόγιας αναμένεται επίσης να συνεχίσουν να λειτουργούν πολύ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, και ο θερμός καιρός θα μπορούσε να βοηθήσει να στεγνώσει περιοχές που έχουν βυθιστεί για αρκετές εβδομάδες στην υγρασία. Όλα αυτά πρέπει να είναι πτωτικά, αλλά μέχρι στιγμής έχει αφαιρεθεί από το εμπόριο. Τα φασόλια του Ιουλίου έχουν δοκιμάσει επανειλημμένα το επίπεδο 845, και επί του παρόντος είναι πάνω από αυτό, με το κλείσιμο σε αυτό το επίπεδο να ενθαρρύνει πιθανώς περισσότερες αγορές, με αντίσταση στη συνέχεια στο 855.

Σιτάρι:

Η αγορά σιταριού είναι επίσης χαμηλότερη σήμερα το πρωί, καθώς η έλλειψη νέων ειδήσεων κρατά τους ταύρους. Θα περίμενε κανείς από την αγορά καλαμποκιού, αλλά θα συνεχίσει να παρακολουθείται από τον καυτό καιρό λόγω υψηλών θερμοκρασιών καθώς κινείται σε όλη τη χώρα αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Δείτε επίσης