Σύσκεψη κτηνοτρόφων στον Τύρναβο

Η πτώση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα έχει φέρει σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους, που βλέπουν μέρα με τη μέρα τις τιμές να κατρακυλούν με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο το εισόδημα των παραγωγών.

Οι κτηνοτρόφοι αποδίδουν την πτώση των τιμών στις εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος από Βαλκανικές χώρες και τελευταία και από την Ιταλία, στην απουσία πραγματικών ελέγχων στο γάλα που προορίζεται για την Παρασκευή της φέτας.

Από την πλευρά τους οι τυροκόμοι επιρρίπτουν ευθύνες διαχρονικά στην πολιτεία και υποστηρίζουν ότι με την σύσταση της διεπαγγελματικής οργάνωσης που προωθούν θα μπορέσουν να διαφυλάξουν και να δώσουν την προστιθέμενη αξία στο εθνικό προϊόν που λέγεται φέτα (ΠΟΠ) και χαρακτηρίζεται και ως λευκός χρυσός της εθνικής οικονομίας μας.

Η πτώση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα θα επιδεινώσει κι άλλο την κατάσταση στον πρωτογενή τομέα, αν οι κτηνοτρόφοι μαζί με τους τυροκόμους δεν ενώσουν τις δυνάμεις για την προστασία της φέτας, υποστηρίζουν οι φίλοι της φέτας που συνεχίζουν την προσπάθεια τους για ενημέρωση, μέσω ημερίδων, όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται η συνάντηση εκπροσώπων κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα, μέλη της διεπαγγελματικής οργάνωσης για τη φέτα, παράγοντες της αυτοδιοίκησης και κτηνοτρόφοι γενικώς το ερχόμενο Σάββατο στα Γιάννενα.

Την ίδια    ώρα ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στον Τύρναβο από τους κτηνοτροφικούς συλλόγους του Δήμου Τυρνάβου. Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί και θα γίνει στο Εμμανουήλειο  Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις