Παράταση στην διαδικασία επικαιροποίησης αγροτικό τιμολογίου ΔΕΗ, στον πρωτογενή τομέα

Αίτημα του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας για το Αγροτικό Τιμολόγιο ΔΕΗ:

«Παράταση στην διαδικασία επικαιροποίησης αγροτικό τιμολογίου ΔΕΗ, στον πρωτογενή τομέα».

Κύριοι Υπουργοί,

 

Θα στέλνουμε αυτή την επιστολή αναφορικά με την διαδικασία επικαιροποίησης για την διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου προς τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους, η προθεσμία της οποίας λήγει σήμερα 29/10/2021

 

Από την έναρξη της διαδικασίας έως και σήμερα, υπάρχει σημαντική μερίδα αγροτών που ακόμα δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Οι λόγοι εντοπίζονται κυρίως στην χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης άδειας π.χ.  χρήσης νερού αλλά και νομικού κενού που εξακολουθεί να υφίσταται από την Υ.Α. 2243/333582ΦΕΚ 5432/Β/9-12-2020.

Η Υ.Α σχετίζεται με την έγκριση τύπου θερμοκηπιακών εγκαστάσεων , που παρόλο τις δεσμεύσεις των υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ για άμεση διόρθωση και βελτίωση , ακόμα δεν έχει γίνει τιποτα. Αποτέλεσμα  αυτού, είναι να παγώσει το σύνολο της διαδικασιών για την παροχή Δελτίου Νο1 από τις οικίες ΔΑΟΚ.

Από τα παραπάνω σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα ώστε να δοθεί επιπλέον παράταση στην προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου καθώς είναι κρίσιμο στην παρούσα χρονική στιγμή να μην επιβαρυνθεί ο παραγωγός με επιπλέον κόστος στο ήδη αυξημένο υπέρμετρα, κοστολόγιο παραγωγής.

 

Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση στο αίτημα μας.

 

                                                                                                           Εκ του Δ.Σ.

 

 

            Ο  Πρόεδρος                                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

            Γαϊτάνης Ιωάννης                                                                         Βιαννιτάκης Μιχαήλ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις