Με θετική ματιά βλέπει η Ρωσία τη μείωση των τιμών φυσικού αερίου

 

Πριν από λίγους μήνες ο πρωθυπουργός είχε θέσει στη ρωσική πλευρά το θέμα της μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου και σήμερα το επανέφερε στην συνάντηση που είχε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών κ. Σεργκέι Λαβρόφ.


Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν και οι ιδιωτικοποιήσεις, λόγος για τον οποίο βρίσκεται άλλωστε στην Ελλάδα ο ισχυρός άνδρας των ρωσικών σιδηροδρόμων -και στενός συνεργάτης του προέδρου Πούτιν- Βλαντιμίρ Γιακούνιν.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τις επαφές που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο ρώσος Υπουργός Εξωτερικών διεμήνυσε σε όλους τους τόνους την πρόθεση της Μόσχας να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση.

«Συντασσόμαστε με τις προσπάθειες της κυβέρνησής σας να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες στην οικονομία. Σημειώνουμε την πρόοδο και θα υποστηρίξουμε κάθε προσπάθειά σας κάνοντας ό,τι μπορούμε μέσω ηθικών τρόπων αλλά και προάγοντας την εμπορική και οικονομική μας συνεργασία» τόνισε στις δηλώσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Σεργκέι Λαβρόφ.
 

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σας υποδέχομαι στην Ελλάδα. Η Ρωσία είναι μία χώρα με την οποία έχουμε σημαντικούς ιστορικούς δεσμούς επί μεγάλη περίοδο, όπως και κοινά συμφέροντα. Οταν ο πρέσβης μας, προ ολίγων ημερών, διαπιστεύθηκε επισήμως στον Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι έχουμε παραδοσιακά στενή συνεργασία. Νομίζω ότι αυτή η στρατηγική σχέση είναι πολύ σημαντική και για τις δύο χώρες, καθώς και σημαντικό στοιχείο στην εξωτερική μας πολιτική.

Πιστεύω ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση να κινητοποιήσουμε τις διμερείς σχέσεις μας και να τις φέρουμε στο επιβεβλημένο επίπεδο. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την έλευσή σας στην Αθήνα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις