«Αγανακτισμένοι» με τις πληρωμές οι αγρότες – Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη;

Το «μαρτύριο της σταγόνας» βιώνουν το τελευταίο διάστημα οι αγρότες όλης της χώρας, οι οποίοι πηγαινοέρχονται στις τράπεζες και στα ΑΤΜ για να δουν εάν έχουν πιστωθεί οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μιλώντας στο Agrocapital οι παραγωγοί αγανακτισμένοι αναρωτιούνται «θα αναλάβει επιτέλους κάποιος την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί; Θα δώσει κανείς απαντήσεις στους αγρότες για το πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς μας»;

Και εν μέσω αυτής της κατάστασης οι υποχρεώσεις για τους αγρότες τρέχουν, με τις επιταγές αλλά και τα γραμμάτια προς εταιρείες ζωοτροφών και εφοδίων να έχουν ήδη «κοκκινήσει». Πολλές μάλιστα είναι οι εταιρείες που έχουν ήδη εξαντλήσει τα όριά τους και ζητούν την άμεση εξόφληση των οφειλών.

Αίσθηση είχαν προκαλέσει πριν από ημέρες καταγγελίες που έκαναν στο Agrocapital παραγωγοί από τη Θήβα υποστηρίζοντας ότι η «ΔΕΗ βιάζεται να κόβει το ρεύμα σε γεωτρήσεις της περιοχής».

Τα προηγούμενα χρόνια οι αγρότες προχωρούσαν στην εξόφληση της κατανάλωσης που είχαν κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου το Δεκέμβριο, όταν και γίνεται παραδοσιακά η εξόφληση των Ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ωστόσο, όπως τονίζουν πλέον η ΔΕΗ έχει αλλάξει τακτική, δείχνοντας μηδενική ανοχή προβαίνοντας σε ένα ακόμη χτύπημα προς στον αγροτικό κόσμο.

Όπως δήλωναν τότε «οι υψηλά ιστάμενοι της ΔΕΗ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι δεν έχουμε λάβει ακόμη την εξόφληση των επιδοτήσεων που θα γίνει μέσα στο επόμενο 20ήμερο και προβαίνουν στη διακοπή ηλεκτροδότησης των αρδευτικών τα επαρχίας Θήβας».

Υποστήριζαν μάλιστα ότι η πρακτική που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ είναι το ... «καρτέρι». Συγκεκριμένα, περιμένουν να τελειώσουν οι αγρότες τις εργασίες τους και η υπάλληλοι της εταιρίας πηγαίνουν νύχτα και ξηλώνουν τα ρολόγια από τις γεωτρήσεις προκαλώντας και σε πολλές περιπτώσεις ζημιές αρκετών εκατοντάδων ευρώ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις