Αυγενάκης: Πρότεινε τη μείωση του ΦΠΑ στο ρύζι και το κρασί από το 13% στο 6%.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρότεινε τη μείωση του ΦΠΑ στο ρύζι και το κρασί από το 13% στο 6%. Η πρόταση αυτή έχει στόχο να στηρίξει τους αγρότες και τους καταναλωτές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος ζωής.

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι η μείωση του ΦΠΑ στο ρύζι και το κρασί θα ωφελήσει τους αγρότες μειώνοντας το κόστος παραγωγής και θα καταστήσει τα προϊόντα αυτά πιο προσιτά στους καταναλωτές.

Η πρόταση του κ. Αυγενάκη έχει λάβει θετικές αντιδράσεις από τους αγρότες και τους καταναλωτές. Οι αγρότες υποστηρίζουν ότι η μείωση του ΦΠΑ θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους των εισροών, ενώ οι καταναλωτές υποστηρίζουν ότι θα τους επιτρέψει να αγοράσουν φθηνότερα τα προϊόντα αυτά.

Η πρόταση του κ. Αυγενάκη αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή των Ελλήνων. Εάν εγκριθεί, η μείωση του ΦΠΑ θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Ακολουθούν ορισμένα επιπλέον στοιχεία σχετικά με την πρόταση του κ. Αυγενάκη:

Ο σημερινός ΦΠΑ στο ρύζι και το κρασί είναι 13%.
Η μείωση του ΦΠΑ στο 6% θα ισοδυναμεί με μείωση της τιμής των προϊόντων αυτών κατά περίπου 5%.
Η πρόταση του κ. Αυγενάκη αφορά το ρύζι και το κρασί που παράγονται στην Ελλάδα.
Η μείωση του ΦΠΑ στο ρύζι και το κρασί είναι ένα μέτρο που έχει εφαρμοστεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα, η μείωση του ΦΠΑ έχει εφαρμοστεί σε άλλα προϊόντα, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις