ΟΠΕΚΕΠΕ: "Κώδωνας κινδύνου" για πρόστιμο 280 εκατ. ευρώ από την ΕΕ!

Την αναζήτηση του επερχόμενου προστίμου ύψους 280 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας, το οποίο είχε αποκαλύψει το Agrocapital, έχει ξεκινήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Πληρωμών, έχει ήδη ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το θέμα.

Επίσης, ανέλαβε πρωτοβουλία για την εντατική ενεργοποίηση των αρμόδιων διευθύνσεων και των εσωτερικών μηχανισμών του για την καθολική και αρμονική συνεργασία του με τα εθνικά και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα που αφορά σε ευρήματα παρελθόντων ετών και σε περιόδους άλλων διοικήσεων.

Όπως είχε αναφέρει δημοσίευμα του Agrocapital κατόπιν των ελέγχων που διενεργήθηκαν, κατά το προηγούμενο διάστημα, από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας (DG AGRI) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι αφορούσαν στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφενός για τις στρεμματικές ενισχύσεις και την προαιρετική συνδεμένη στήριξη για τα ζώα, αφετέρου για την πολλαπλή συμμόρφωση, κατά την περίοδο 2020-2022 (260 εκατ. ευρώ για τις στρεμματικές ενισχύσεις και την προαιρετική συνδεμένη στήριξη για τα ζώα και 23 εκατ. ευρώ για την πολλαπλή συμμόρφωση). 

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή, με τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη να καταθέτει ερώτηση προς τον Λ. Αυγενάκη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις