Σε ένα μπουκάλι που βρέθηκε στην Πομπηία και φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης κρύβεται μια μεγάλη ανακάλυψη. Πρόκειται για το αρχαιότερο στον κόσμο εμφιαλωμένο ελαιόλαδο!
Εδω και 55 χρόνια οι κάτοικοι στο Καλαμάκι, την Έλαφο και την Αμυγδαλή των δήμων Αγιάς και Κιλελέρ, καλλιεργούν παρακάρλια χωράφια που τα απέκτησαν με κλήρωση όντες ακτήμονες, μετά την αποξήρανση της λίμνης Κάρλας.
Ειδικότερα, στο σιτάρι, η συνέχιση της ξηρασίας πιθανά να ενισχύσει την τιμή του, ενώ στο καλαμπόκι και στη σόγια, η επανεμφάνιση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Κίνα πιθανά να περιορίσει τη ζήτησή τους.
Εξοπλισμένες με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ζυθοποίησης, κάνουν πράξη την ποιότητα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των καταναλωτών, όπως σχολίασε ο κ. Βασιλόπουλος στις συναντήσεις που είχε με τους ιδιοκτήτες.
Τα ιδιότυπα παραδοσιακά προϊόντα και συγκεκριμένα η κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, αποτέλεσε το αντικείμενο διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης μεταξύ της Σχολής Γεωπονίας Φλώρινας και του Επιμελητηρίου Φλώρινας.