Αλιεία: Χορήγηση de minimis για τη διαγραφή της βιντζότρατας
Αλιεία De minimis

Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών ότι δημοσιεύτηκε η αριθ.360/305820/2.11.2020 Πρόσκληση για την υποβολή αιτημάτων χορήγησης κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας στους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που φέρουν το αλιευτικό εργαλείο «γρίπος, που σύρεται από το σκάφος ή βιντζότρατα (SB)», σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 717/2014, με σκοπό την κατάργηση του εν λόγω αλιευτικού εργαλείου.

 Δικαιούχοι κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, στο πλαίσιο της παρούσας, είναι οι πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που φέρουν το αλιευτικό εργαλείο «γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα (SB)» σε όλη την Επικράτεια (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) αναλογικά με το ποσοστό ιδιοκτησίας τους, εφ’ όσον τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ κατά το έτος 2020 και δραστηριοποιούνται στην αλιεία.

Θα πρέπει αυτοί οι πλοιοκτήτες να έχουν προβεί, μετά την έκδοση της αρ.145/296596/22.10.2020 ΚΥΑ (Β’ 4680), στην οριστική κατάργηση του αλιευτικού εργαλείου «γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα (SB)» με διαγραφή του από την αλιευτική άδεια του σκάφους και να έχει καταχωρηθεί στο Εθνικό Αλιευτικό Μητρώο η διαγραφή του εργαλείου αυτού.

Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ορίζεται σε 25.000€ για κάθε αλιευτικό σκάφος που κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της Απόφασης φέρει στην αλιευτική άδεια του το εργαλείο «γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα (SB)» και καθορίζεται ως το γινόμενο του ποσοστού ιδιοκτησίας εκάστου πλοιοκτήτη επί το ποσό ενίσχυσης.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν το αίτημά τους προς την Γενική Διεύθυνση Αλιείας του ΥΠΑΑΤ, μέσω των αρμόδιων Υπηρεσιών Αλιείας της Περιφέρειας, όπου τηρείται και ο φάκελος του σκάφους.

Η αίτηση/δήλωση γίνεται σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών από την δημοσίευση της ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή έως και την 11η Νοεμβρίου 2020.Ως ημερομηνία υποβολής, νοείται η ημερομηνία πρωτοκόλλησης της αίτησης/δήλωσης στην αρμόδια Υπηρεσία Αλιείας της Περιφέρειας.

Η αίτηση/δήλωση πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από αντίγραφο της αλιευτικής άδειας του σκάφους από την οποία να προκύπτει ότι έχει διαγραφεί το αλιευτικό εργαλείο «γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα (SB)» μετά τη δημοσίευση της προαναφερόμενης ΚΥΑ.

Επισυνάπτεται η αριθ. 360/305820/2.11.2020 Πρόσκληση η οποία περιέχει και Υπόδειγμα της Αίτησης/Δήλωσης για τους Δικαιούχους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις