Μεγάλη επιτυχία Φράγκου - Κατάφερε να περάσει μια ακόμα κύρωση κατά της Τουρκίας
Μεγάλη επιτυχία Φράγκου - Κατάφερε να περάσει μια ακόμα κύρωση κατά της Τουρκίας

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, κατάφερε να προτείνει μια σημαντική τροπολογία για τη χώρα μας, να πάρει ευρεία συναίνεση και τελικά να περάσει στο τελικό κείμενο της Έκθεσης "Ενίσχυση των Ιχθυο-αποθεμάτων στη Μεσόγειο: Αξιολόγηση και επόμενα βήματα" της Επιτροπής Αλιείας. Πρόκειται ουσιαστικά για κυρώσεις στις εισαγωγές από τρίτες χώρες που δε σέβονται τους ευρωπαϊκούς κανόνες αλιείας, προβαίνοντας σε ΠΛΑ (Παράνομη, Λαθραία, Άναρχη) αλιεία.

Η πρωτοβουλία αυτή του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης έρχεται σε συνέχεια της γραπτής ερώτησης που κατέθεσε το Νοέμβριο (https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/P-9-2020-006232_EL.html ), με την οποία κατήγγειλε τη συμπεριφορά των τουρκικών σκαφών που αλιεύουν παράνομα στο Αιγαίο. Η απάντηση που έλαβε από την Κομισιόν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα δύναται να μπλοκάρει τις εν λόγω εισαγωγές, καθότι δυστυχώς εισάγονται εκτενώς αλιεύματα από εκεί.

 Η τροπολογία του Εμμανουήλ Φράγκου, για μπλοκάρισμα των εισαγωγών από την Τουρκία, αποτελεί ένα σημαντικό επιχείρημα με το οποία η Ελλάδα μπορεί να απαντήσει στην παράνομη τουρκική αλιεία και να πλήξει τις τουρκικές εξαγωγές.

Σημειωτέον ότι η εν λόγω τροπολογία του Εμμανουήλ Φράγκου συνυπεγράφη από κοινού από τους εισηγητές των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων της ευρωπαϊκής δεξιάς (EPP, ID), προτού υιοθετηθεί από τον εισηγητή της Έκθεσης και υπερψηφιστεί από τα 4/5 της Επιτροπής.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις