Τροποποίηση Εγκυκλίου Μηνιαίας Δήλωσης Παραγωγής Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών μικρότερα από 10μ

Η Εγκύκλιος Μηνιαίας Δήλωσης Παραγωγής Επαγγελματικών Αλιευτικών σκαφών ˂ 10 μ τροποποιήθηκε ως ακολούθως:

11. Οι υπόχρεοι μπορούν να καταχωρούν οι ίδιοι την μηνιαία δήλωση παραγωγής στο ΟΣΠΑ, μέχρι τις 12 του μήνα που έπεται του μήνα αναφοράς (π.χ. μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου για το μηνιαίο δελτίο του Ιανουαρίου, μέχρι τις 12 Μαρτίου για το μηνιαίο δελτίο του Φεβρουαρίου κ.ο.κ.), εφόσον έχουν λάβει κωδικό από το Τμήμα Αλιείας της ΠΕ που ανήκει το σκάφος τους. Στην περίπτωση περισσότερων του ενός πλοιοκτητών, το δελτίο καταχωρείται από έναν εκ των πλοιοκτητών, ο οποίος έχει λάβει τον κωδικό από το τμήμα Αλιείας, προσκομίζοντας εξουσιοδότηση από τους υπόλοιπους πλοιοκτήτες για την καταχώρηση της μηνιαίας δήλωσης παραγωγής. Κατά τη διαδικασία χορήγησης κωδικού, ελέγχονται από τις Υπηρεσίες Αλιείας των ΠΕ, τα στοιχεία του σκάφους στο ΕΑΜ να είναι πλήρη και ορθά ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα κατά τις καταχωρήσεις.

Σε συνέχεια της αριθ. 2287/40083/7.4.2015 (ΦΕΚ 695Β/24.4.2015) Υπουργικής Απόφασης «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής των ενωσιακών διατάξεων του κοινοτικού συστήματος ελέγχου για την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων (Ο.Σ.Π.Α.) και για την υποβολή δεδομένων από τις επιχειρήσεις του τομέα αλιείας», σας γνωρίζουμε ότι τίθεται σε υποχρεωτική παραγωγική λειτουργία η εφαρμογή ¨Μηναία Δήλωση Παραγωγής¨ του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων (ΟΣΠΑ) ως ακολούθως:

1. Υπόχρεοι υποβολής του μηνιαίου δελτίου είναι οι πλοιοκτήτες των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών με ολικό μήκος μικρότερο των 10μ, εκτός των σκαφών που τηρούν ηλεκτρονικό ημερολόγιο. Στην περίπτωση περισσοτέρων των ενός πλοιοκτητών, το δελτίο υποβάλλεται από έναν εκ των πλοιοκτητών, κατά δήλωση και εν γνώσει των υπολοίπων.

2. Τα μηνιαία δελτία παραγωγής, υποβάλλονται, μέχρι τις 3 του μήνα που έπεται του μήνα αναφοράς (π.χ. μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου για το μηνιαίο δελτίο του Ιανουαρίου, μέχρι τις 3 Μαρτίου για το μηνιαίο δελτίο του Φεβρουαρίου κ.ο.κ.).

3. Τα έντυπα μηνιαία δελτία παραγωγής, επισυνάπτονται μαζί με παράδειγμα συμπληρωμένης φόρμας και διατίθενται στον ιστότοπο της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Αλιείας www.alieia.minagric.gr, στο μενού ΒΟΗΘΕΙΑ. Τα προϊόντα αλιείας που έχουν επιλεχθεί στη λίστα είναι προϊόντα αλιείας που αναφέρονται στην αριθ.1750/32219/2015 (ΦΕΚ 475Β/2015) Υπουργική Απόφαση.

4. Μηνιαία δελτία υποβάλλονται ακόμη και εάν δεν υπάρχει παραγωγή το μήνα αναφοράς (συμπληρώνονται μόνο τα πεδία ΑΜΑΣ, ΕΤΟΣ, ΜΗΝΑΣ, ΕΡΓΑΛΕΙΟ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΙΕΥΣΗΣ) ή καθόλου αλιευτική προσπάθεια (συμπληρώνονται μόνο τα πεδία ΑΜΑΣ, ΕΤΟΣ, ΜΗΝΑΣ).

5. Ο τρόπος υποβολής των μηνιαίων δελτίων προς τις Υπηρεσίες Αλιείας των ΠΕ στις οποίες τηρείται ο φάκελος του σκάφους, μπορεί να γίνει είτε αυτοπροσώπως (ο ίδιος ο πλοιοκτήτης ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του), είτε με αποστολή μέσω ταχυδρομείου, fax, email (σαρωμένο για να είναι υπογεγραμμένο).

6. Οι προαναφερόμενες Υπηρεσίες Αλιείας καταχωρούν, τα δεδομένα των μηνιαίων δελτίων στο ΟΣΠΑ, με τον κωδικό των εκπροσώπων τους, στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Εφαρμογή μηνιαίας παραγωγής επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών με ολικό μήκος.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις