Απαγόρευση αλιείας στη Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Με αφορμή διαπιστώσεις της Υπηρεσίας μας καθώς και καταγγελίες που δεχόμαστε από πολίτες, υπενθυμίζουμε σε όλους του ενδιαφερόμενους ότι, σχετικά με την απαγόρευση αλιείας στα εσωτερικά νερά της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για λόγους προστασίας αναπαραγωγής των ψαριών, έχουν εκδοθεί και δημοσιευθεί για το έτος 2017,

α)  η αριθμ. πρωτοκόλλου 6316/15.03.2017 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών η οποία απαγορεύει την αλιεία στη λίμνη Κερκίνη από 01.04.2017 έως 20.05.2017 και
β) η αριθμ. πρωτοκόλλου 143546(487)/12.04.2017 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία απαγορεύει την αλιεία στους ποταμούς και σε όλα τα ρέοντα ύδατα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  από 25.04.2017 έως 07.06.2017.
 
 Οι παραπάνω αποφάσεις απαγόρευσης  αλιείας, που στηρίζονται σε νόμους και διατάγματα του κράτους, εκδίδονται κάθε χρόνο την ίδια εποχή επί σειρά πολλών ετών και αποστέλλονται σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς και παράλληλα δημοσιεύονται στα μέσα μαζικής επικοινωνίας.
        
Ως στόχο έχουν την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και γενικά την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση των έμβιων υδρόβιων πόρων του τόπου και γενικά της χώρας μας. Καταστρατήγηση των νόμων με παράνομες ενέργειες όπως είναι η αλιεία σε περίοδο απαγόρευσης και ιδιαίτερα σύλληψη ή θανάτωση με βάναυσο τρόπο (καμάκι, εκρηκτικές ύλες, ηλεκτρισμό, χημικές ύλες  κ.λ.π.) ψαριών που βρίσκονται στο στάδιο αναπαραγωγής και εναπόθεσης αυγών, θα έχει ως συνέπεια τη διατάραξη ή ανατροπή των φυσικών οικοσυστημάτων. Οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες για τους ανθρώπους που ζουν από την αλιεία, τους καταναλωτές, πολλά είδη πτηνών και άλλων ζωικών ή φυτικών οργανισμών, για τον τουρισμό και όλες τις δραστηριότητες των ανθρώπων της περιοχής που εξαρτώνται από το φυσικό μας περιβάλλον.  
     
 
Αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα των παραπάνω, παρακαλούνται  οι αλιείς, οι εμπλεκόμενες  υπηρεσίες, οι φορείς καθώς και όλοι οι πολίτες, να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε να αποτρέπονται παράνομες ενέργειες. Οι παραβάτες θα διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
 
 Αρμόδιοι για την εφαρμογή των απαγορεύσεων είναι οι Αστυνομικές Αρχές  και οι Δασικές  Υπηρεσίες στην περιοχή αρμοδιότητάς των.
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το θέμα, παρακαλούμε να έρχεστε σε επαφή με το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο τηλέφωνο 2321355248 ή φαξ 2321355108 ή στα e-mail:  [email protected] και [email protected].
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις