α «καλωδιωμένα» μικρόβια λειτουργούν ως μίνι-σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, καθώς έχουν από τη φύση τους εξελιχτεί για να παράγουν ρεύμα, όταν απορροφούν και διασπούν τα φυτικά και ζωικά απόβλητα.
Πιο μαλακά και πιο γλυκά γίνονται φρούτα όπως μήλα και αχλάδια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής όπως έδειξε έρευνα που διεξήχθη σε οπωρώνες στην Ιαπωνία.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Μπόλντερ ανέπτυξαν μια νέα, αποδοτικότερη όπως υποστηρίζουν, τεχνική για την παραγωγή καυσίμου υδρογόνου με τη χρήση ηλιακής ενέργειας.
Ένα φιλόδοξο σχέδιο αναπτύσσουν οι ερευνητές της ισραηλινής εταιρείας Sol Chip: να κατασκευάσουν μια ηλιακή μπαταρία που θα διαρκεί για πάντα, χωρίς ημερομηνία λήξης.
Όπως τονίζουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επίκουρος καθηγητής πρωτοπορα αυτή έρευνα, η προσθήκη των φυσικών πολυφαινολών ελιάς σε υγρή μορφή ή σε μορφή ενθυλακωμένης σκόνης.
Στο πλαίσιο μελέτης της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας τα δεδομένα για το κλίμα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και για προβλέψεις σχετικά με την απόδοση καλλιεργειών και μάλιστα αρκετούς μήνες νωρίτερα.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Διαστημικής Τεχνολογίας της NASA, στόχος της αποστολής είναι να καταδείξει κατά πόσο το συγκεκριμένο σύστημα προώθησης είναι τεχνικά και οικονομικά βιώσιμο.