Κατάλογοι των αιτήσεων για έγκριση διάθεσης στην αγορά φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Η Υπηρεσία προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στην διαδικασία χορήγησης εγκρίσεων διάθεσης στην αγορά φυτοπροστατευτικών προϊόντων ετοίμασε τους επισυναπτόμενους πίνακες με την σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων.

Με τους Πίνακες αυτούς δίνεται η δυνατότητα:

  1. Οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν προγραμματισμό των εργασιών που απαιτούνται μετά την χορήγηση της έγκρισης (π.χ. τύπωμα ετικετών, παραγγελίες σε δοχεία, διαφήμιση κ.λ.π.) διότι μπορούν να γνωρίζουν πότε θα πάρουν έγκριση.
  2. Η Υπηρεσία να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τον αριθμό των αιτήσεων που είναι σε εκκρεμότητα καθώς και αυτών που έχουν διεκπεραιωθεί. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα αξιολόγησης του απαιτούμενου χρόνου για την διεκπεραίωση της κάθε κατηγορίας αιτήσεων, καλύτερου προγραμματισμού του έργου και εκτίμησης των αναγκών σε προσωπικό και μέσα.

Πρόθεση της Υπηρεσίας είναι οι Πίνακες αυτοί να ενημερώνονται και να κοινοποιούνται στους εμπλεκόμενους μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΑΑΤ.

Τρόπος χρήσης των Πινάκων
Οι αιτήσεις ταξινομούνται:

  1. ΠΔ 115/97 και
  2. Επιταχυνόμενη διαδικασία (προσωρινές) και αμοιβαία αναγνώριση (οριστικές).

Κάνοντας διπλό κλικ σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες ταξινόμησης, βγαίνει στην οθόνη ο αντίστοιχος Πίνακας των αιτήσεων.

Συνολικός πίνακας αιτήσεων για έγκριση με το Π.Δ. 115/97 (28.03.13)

Συνολικός πίνακας αιτήσεων για έγκριση με επιταχυνόμενη διαδικασία (προσωρινές) και αμοιβαία αναγνώριση (οριστικές) (26.11.12)

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις