Ερευνες αναφέρουν ότι το ρόδι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και επιπλέον μειώνει τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση, ιδιαίτερα σε διαβητικούς και υπερτασικούς ασθενείς.
Με τη βράβευση 5 νέων οικολογικών καινοτόμων προϊόντων διατροφής, που πρότειναν Έλληνες φοιτητές, ολοκληρώθηκε ο 2ος Διαγωνισμός Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής "ECOTROPHELIA 2012" που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.
Αυτήν την φορά και με αφορμή την έλευση του χειμώνα, συγκεντρώσαμε με την βοήθεια της Διαιτολόγου – Διατροφολόγου Αλεξάνδρας Δαμβουνέλη 18 «χρυσές» συμβουλές με γνώμονα την σωστή διατροφή για υγιή άτομα.
Επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ότι το ελαιόλαδο εξασκεί ένα προστατευτικό αποτέλεσμα έναντι ορισμένων κακοήθων όγκων (μαστού, προστάτη, ενδομητρίου, πεπτικό σύστημα, ...).
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο μειώνει την ικανότητα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) να δημιουργεί δυνητικά επικίνδυνες αθηρωματικές πλάκες στις αρτηρίες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα ή εγκεφαλικό