ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΕ: Τέλος η δισφαινόλη Α (BPA) από τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα Η απαγόρευση σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται η χρήση της BPA σε προϊόντα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή ποτά
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Πιθανή προστατευτική επίδραση της χαμηλής έως μέτριας κατανάλωσης κρασιού σε άτομα με κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου Η ελαφριά κατανάλωση μείωσε τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά 38%
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η ελληνική κουζίνα ψηφίστηκε ως η καλύτερη παγκοσμίως Αυτά ειναι τα ελληνικά πιάτα που ξεχώρισαν
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ 6o Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου Yale: Η ελιά στο επίκεντρο της παγκόσμιας υγείας Περισσότεροι από 50 διακεκριμένοι επιστήμονες συζήτησαν για τις ευεργετικές ιδιότητες του «πράσινου χρυσού»
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΦΕΤ: Ανάκληση αποξηραμένης κανέλας Συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν με ονομασία πώλησης ‘Κανέλα-Αποξηραμένος φλοιός’ και εμπορική ονομασία “Σκλαβενίτης”.
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΙΕΛΚΑ: Σημαντικές αλλαγές στη διατροφή τη τελευταία δεκαπενταετία 1 στα 5 ευρώ δαπανήθηκε το 2023 για αγορές τροφίμων
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Κρέας εργαστηρίου: Ποιές οι επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον Είναι τελικά μια λύση "αντικατάστασης" της συμβατικής κτηνοτροφίας;
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ζάχαρη: Ένα προϊόν που "λανθασμένα" έχει μπει στο "στόχαστρο" Η μέτρια κατανάλωση δεν σχετίζεται με την αύξηση των χρόνιων ασθενειών
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Χρήσιμες συμβουλές για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών Θα πρέπει να αποφεύγονται τα τρόφιμα που περιέχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λευκό αλεύρι, κορεσμένα λιπαρά και παράλληλα, είναι με λίγα θρεπτικά συστατικά
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Φυτοφάρμακα: Τι κρύβουν τα φρούτα και τα λαχανικά που τρώμε; Βιολογικά vs. συμβατικά: Ποια είναι η διαφορά;