FAO οι τιμές στο σιτάρι μειώθηκαν λόγω της πίεσης της περιόδου συγκομιδής

Το παρατηρητήριο τιμών των τροφίμων του FAO επισημαίνει ότι οι τιμές στο σιτάρι μειώθηκαν λόγω της πίεσης που υφίστανται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής, ενώ στο καλαμπόκι οι τιμές έπεσαν λόγω των γενικότερων ευνοϊκών συνθηκών που παρατηρήθηκαν τον Ιούλιο προς όφελος της ανάπτυξης των φυτών. Οι τιμές στο ρύζι έδειξαν μικτές τάσεις στις ασιατικές χώρες παραγωγής, ενώ αυξήθηκαν στις κύριες εξαγωγικές χώρες της Νότιας Αμερικής. 

Στην Αφρική, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν σημαντικά στο Νότιο Σουδάν λόγω της πρόσφατης ανησυχίας για την ασφάλεια της περιοχής. Στη Νιγηρία, το αδύναμο νόμισμα συνέχισε να πιέζει προς τα πάνω τις τιμές των δημητριακών, ενώ στο Μαλάουι οι τιμές του καλαμποκιού αυξήθηκαν απότομα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, λόγω της πολύ μειωμένης απόδοσης της σοδειάς του 2016, εξαιτίας της ξηρασίας, που επικράτησε.

Στη Νότια Αμερική, ανακόπησε η ανοδική τάση των τιμών στο κίτρινο καλαμπόκι, σε Αργεντινή και Βραζιλία, αν και οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Σε άλλες περιοχές της ηπείρου, οι τιμές γενικά αυξήθηκαν κυρίως λόγω των εκτιμήσεων για μειωμένη παραγωγή φέτος.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις