Αυξημένη χρηματοδότηση για τη στήριξη αγροτών και αλιέων της ΕΕ προς μια πράσινη μετάβαση στην οικονομία

Στην πρότασή της για ενισχυμένο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό, η Επιτροπή θα αυξήσει την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) κατά 9 δισ. Ευρώ (4 δισ. Ευρώ για το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων της ΚΑΠ και 5 δισ. Ευρώ για το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και Ευρωπαϊκό Ταμείο Ναυτιλίας και Αλιείας (ΕΤΘΑ) κατά 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα επιπλέον 15 δισ. Ευρώ θα διατεθεί για την αγροτική ανάπτυξη στο πλαίσιο της ΕΕ επόμενης γενιάς για την περαιτέρω υποστήριξη των αγροτικών περιοχών που έχουν ζωτικό ρόλο να διαδραματίσουν στην επίτευξη της πράσινης μετάβασης και στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της Ευρώπης για το κλίμα και το περιβάλλον. Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες, ο Επίτροπος Wojciechowski είπε: «Η πρόταση της Επιτροπής αναγνωρίζει τη στρατηγική σημασία του αγροτικού μας τομέα και τη συνεχή υποστήριξη που η ΕΕ θέλει να προσφέρει στους αγρότες και την αγροτική μας οικονομία. Θα συμβάλει στην καλύτερη υποστήριξη των αγροτών για την επίτευξη της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.»

Ο Επίτροπος Sinkevičius είπε: «Αυτή η πρόσθετη χρηματοδότηση στοχεύει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας του τομέα της αλιείας και στην παροχή του απαραίτητου πεδίου για τη διαχείριση κρίσεων στο μέλλον. Η επίτευξη βιώσιμης αλιείας είναι μια επένδυση στην ανθεκτικότητα του τομέα και στο μέλλον των αλιέων και των γυναικών μας και των γενεών που θα τις ακολουθήσουν.»

Ένα ερωτηματολόγιο με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής για την ΚΑΠ και το EMFF είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο, πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις