Ερευνητές στο Tufts University τροποποίησαν γενετικά μυϊκά κύτταρα αγελάδας για την παραγωγή θρεπτικών ουσιών από φυτά που δεν εμφανίζονται φυσικά στα κύτταρα βοοειδών.
Το αχλάδι είναι ένα γλυκό, νόστιμο φρούτο γεμάτο φυτικές ίνες, χαμηλό σε θερμίδες και φορτωμένο με αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C.
Τα τελευταία χρόνια η βιολογική διατροφή αποτελεί μία διαρκώς αυξανόμενη τάση που θέτει νέους, υψηλότερους στόχους αναφορικά με την υγεία των πληθυσμών και την προστασία του περιβάλλοντος.
Η γενετική τροποποίηση είναι μια σχετικά νέα διαδικασία, η οποία λαμβάνει χώρα, σε επιστημονικά εργαστήρια και αφορά παρεμβάσεις του ανθρώπου, στο γενετικό κώδικα, δηλαδή αλλαγές στο DNA.
Τη Δευτέρα το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε μια σειρά συμπερασμάτων σχετικά με τη στρατηγική «από το χωράφι στο πιρούνι», υποστηρίζοντας τον στόχο της ανάπτυξης ενός ευρωπαϊκού βιώσιμου συστήματος τροφίμων, από την παραγωγή έως την κατανάλωση.
Σε έναν κόσμο αφθονίας, είναι μία σοβαρή προσβολή το ότι εκατοντάδες εκατομμύρια πηγαίνουν για ύπνο κάθε βράδυ πεινασμένοι, ανέφερε σε μήνυμά του την Παρασκευή 15/10, Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
Στο τραπέζι του ...τουρίστα -και όχι μόνο- έχει την τιμητική του και παρά το γεγονός ότι η συνταγή παρασκευής του είναι απλή, όταν οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας επιστρέφουν στις πατρίδες τους φροντίζουν να πάρουν μαζί τους λίγο από το μείγμα μπαχαρικών που «απογειώνει» τη γεύση του.